Jubileumsekspedisjon til Sørpolen

Vegard Ulvang, Jan-Gunnar Winther, Stein P. Aasheim og Harald Dag Jølle følger i Roald Amundsens skispor til Sørpolen.

Jubileumsekspedisjonen har fulgt Amundsens rute og kom fram til verdens sørligste punkt 14. desember 2011, på dagen hundre år etter Amundsen.

Ekspedisjonskveld på Hålogaland Teater

Kom og se det kritikerroste skuespillet «Amundsen vs Nansen», med Hallvard Holmen og Gard B. Eidsvold i rollene som våre to store polarhelter.
(Regi: Yngve Sundvor, manus: Robert Marc Friedman.)

Hør Stein P. Aasheim fortelle om kappløpet i Roald Amundsens skispor – 100 år etter, og møt resten av ekspedisjonen – Vegard Ulvang, Jan-Gunnar Winther og Harald Dag Jølle – for spørsmål og samtale. Gå ikke glipp av denne unike polarkvelden i Tromsø!

  • Sted: Hålogaland Teater, scene vest
  • Tid: mandag 15. oktober, kl. 20.00

Kjøp billett

Fullført ekspedisjon

torsdag 15. desember 2011

Ekspedisjonen er nå vel i havn etter nok en travel dag på Sørpolen med håndtering av media i inn- og utland. Interessen de siste dagene har vært overveldende.

Ærbødigst Amundsen

torsdag 15. desember 2011

Takk for at vi har fått følge i dine gjenblåste skispor de siste ukene. Kjent på dine opplevelser og strabaser i isødet. Vi beit tennene sammen for å klare 4 km/t der du fosset fram i 7,5 km/t bak hundene. Vi på vår side nøt av og til godt av vinden.

Vegard og Harald Dag vel framme på Sørpolen

onsdag 14. desember 2011

Alle fire i ekspedisjonen er nå samlet på Sørpolen, på selveste jubileumsdagen 14. desember. Vegard Ulvang og Harald Dag Jølle fullførte ekspedisjonen på ski og nådde målet og polpunktet kl 11.30 norsk tid.

Norsk Polarinstitutt
Sørpolen 1911–2011 er et formidlingsprosjekt i regi av Norsk Polarinstitutt med eksterne samarbeidspartnere.