Foredrag «Nansen var først og fremst vitenskapsmann»

Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening inviterer til Prosalong på Arkeologisk Museum mandag 5. mars kl. 1900. Foredraget blir holdt av Nansen-biograf og polarhistoriker Harald Dag Jølle, Norsk polarinstitutt: «Nansen var først og fremst vitenskapsmann».

Gratis adgang.  Alle er hjertelig velkommen!

Foredraget baserer seg på arbeidet til Jølle med biografien «Nansen. Oppdageren» som kom ut høsten 2011. Som første Nansen-biograf viser Harald Dag Jølle hvordan han også var en vitenskapsmann i verdensklasse. Nansen var en søkende intellektuell, en romantiker som slet med tilværelsens mening, og en politisk liberaler som kritiserte stormaktenes imperialisme. Boka forteller om den kompromissløse Nansen, en mann med store ambisjoner og enorm tro på egne evner. Her er drama fra isen, sterke historier om kjærlighet og savn, om vennskap og konflikter, om sorg og heftige følelser. «Nansen. Oppdageren» er første av to bind i en bredt anlagt framstilling.

Harald Dag Jølle (f. 1971) er historiker og forsker ved Norsk Polarinstitutt. Han er ekspedisjonsdeltaker til Sørpolen oktober 2011 sammen med Vegard Ulvang, Stein P. Aasheim og Jan-Gunnar Winther. Ekspedisjonen fulgte samme rute som Roald Amundsen fulgte i 1911-12.Han har vært redaktør på Norsk Polarhistorie (2004).