Foredrag «I Roald Amundsens skispor over Sørpolisen, 100 år etter»

Etter endt ekspedisjon forteller direktør Jan-Gunnar Winther om opplevelsene fra jubileumsekspedisjonen i Amundsens skispor 100 år etter.

Vi får innblikk i de spesielle forholdene i Antarktis; de enorme isviddene, bresprekkene, turglede, kulda, slitet og jubileumsmarkeringen på Sørpolen 14. desember, for å nevne noe. Foredraget er krydret med spektakulære opptak fra ekspedisjonen.

Sørpolen 1911–2011 er et formidlingsprosjekt i regi av Norsk Polarinstitutt (http://www.npolar.no) og under Nansen-Amundsen-året 2011 (http://www.nansenamundsen.no).
 
En viktig målgruppe for Nansen-Amundsen-året 2011 var ungdom. Jubileumsekspedisjonen tok derfor i bruk ulike kommunikasjonskanaler før, under og etter ekspedisjonen. Ved bruk av TV, Internett og en bokutgivelse ønsket ekspedisjonsdeltakerne å benytte turen til å formidle erfaringer og kunnskap om polarområdene. TV2 skal produsere en dokumentar som vises i påsken, og underveis på ekspedisjonen ble det blogget daglig. Eventyreren Stein P. Aasheim skal skrive en bok om ekspedisjonen. Hensikten med jubileumsekspedisjonen var å formidle viktige sider ved norsk polarhistorie, samtidig som søkelyset rettes mot dagens miljø- og klimautfordringer. Foredraget gir rikelig med informasjon i så måte.