"På dypt vann"

- scenekunst i skjæringspunktet mellom naturvitenskap, utenrikspolitikk og kunst. Der Nansen og Johansen snudde, tar Hestad og Slaatto oss mot Nordpolen, under isen, til bunnen, for endelig å plante flagget, det norske. 
 
Forestillingen beveger seg mellom og på tvers av 3 perspektiver. Inspirert av utenriksminister Jonas Gahr Støres uttalelse om nordområdepolitikkens tre hovedspor: Aktivitet, Nærvær og Kunnskap.
Vi må oppdatere de bildene vi har oppe i hodet om hva Nordpolen er (Jonas Gahr Støre). Foto: Knut Bry/tinagent.com
”På dypt vann” – er scenekunst i skjæringspunktet mellom naturvitenskap, utenrikspolitikk og kunst. Flere mennesker har satt sin fot på månen, enn på havbunnen. Den 2. august 2007 plantet russerne sitt flagg på havbunnen – kappløpet er i gang! Fra et stupebrett med svømmeføtter og svømmeblære kaster aktørene seg ut på dypt vann. Der Nansen og Johansen snudde, tar Hestad og Slaatto oss mot Nordpolen, under isen, til bunnen, for endelig å plante flagget, det norske.
 
Forestillingen beveger seg mellom og på tvers av 3 perspektiver. Inspirert av utenriksminister Jonas Gahr Støres uttalelse om nordområdepolitikkens tre hovedspor: Aktivitet, Nærvær og Kunnskap. Støre er med på film som er spesielt filmet for denne forestillingen. Alt er avhengig av hvor vi står og hva slag perspektiv vi velger.
 
3 kunstarter, 3 perspektiver – ett prosjekt på dypt vann.
 
Bilder og korte videoklipp finnes her.
 
Referanse:
Avdelingsleder for kunst og kulturformidling i Troms Fylke og Fagansvarlig for Scenekunst og Film i den kulturelle skolesekken. , tlf: 77 78 8206 
 
Kontakt: 
mob: 45 42 45 02